Economia 07/06/2013

La 'llicència exprés' anirà a més, possiblement fins als establiments de 1.000 metres quadrats

De Guindos anuncia que, de moment, el límit de superfície permesa en aquests negocis passarà de 300 a 500 metres quadrats, però el govern espanyol estudia arribar fins als 750 o els mil

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol estudia ampliar fins a mil metres quadrats la superfície dels negocis que poden obrir sense necessitat de determinades llicències municipals, segons ha anunciat aquest divendres el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de l'anomenada 'llicència exprés', aprovada per reial decret el maig de 2012 i a la qual, de moment, es poden acollir locals de 300 metres quadrats o de menys superfície. Ja s'ha utilitzat per obrir 7.000 establiments, segons ha explicat De Guindos després del consell de ministres, que avui ha aprovat el pla integral de suport a la competitivitat del comerç minorista 2013.

L'avantprojecte de la llei d'emprenedors preveu elevar aquesta superfície a 500 metres quadrats, però el govern de Rajoy estudia ara ampliar fins a 750 o 1.000 metres aquesta possibilitat.

La 'llicència exprés' permet obrir sense necessitat de determinades llicències prèvies, la tramitació de les quals pot durar mesos, a canvi de presentar una "declaració responsable" en la qual l'empresari assegura que compleix la normativa vigent.

stats