Publicitat
Publicitat

IMMOBILIARI

El preu del lloguer d'oficines a Barcelona acumula una baixada de prop del 40% des de l'inici de la crisi

La contractació durant el primer trimestre de l'any ha baixat un 16% respecte els últims tres mesos de 2011 fins als 55.300 metres quadrats

Els preus del lloguer d'oficines a Barcelona han tornat a baixar durant el primer trimestre de 2012, segons l'últim informe elaborat per la consultora immobiliària Jones Lang LaSalle. A la zona del Passeig de Gràcia i la Diagonal s'acumula una caiguda del 38,5% des del 2008 i s'ha passat dels 27 euros al mes per metre quadrat a pagar 18 en els últims quatre anys. Tanmateix, continua sent la zona que registra les rendes màximes. On s'ha sentit més la baixada dels preus del lloguer d'oficines és a la perifèria de la ciutat, amb un descens acumulat del 51% des del 2008, passant de 16 a 9 euros al mes per metre quadrat.

Jones Lang LaSalle calcula que les previsions macroeconòmiques per a Espanya faran que durant el 2012 continuï la baixada de les rendes de forma moderada. La consultora també preveu més moviment per part de les empreses, que buscaran estalviar els costos. No obstant, els els últims tres mesos el volum de contractació ha baixat un 16% respecte el trimestre anterior fins als 55.300 metres quadrats.

Més continguts de