L'empresa de 'coworking' WeWork ajorna fins a finals d'any la sortida a borsa pels dubtes dels inversors

La companyia ha rebaixat la seva valoració de 47.000 milions de dòlars a prop de 10.000

La plataforma de 'coworking' WeWork ha ajornat la seva sortida a borsa, que s'esperava per a la setmana que, fins a finals d'aquest any, segons ha avançat aquest dimarts el 'Wall Street Journal' i va confirmar posteriorment la mateixa companyia. D'acord amb el diari, que va citar fonts pròximes, els inversors qüestionen el valor de la 'start-up' i el seu govern corporatiu, de manera que la seva oferta pública inicial s'ha endarrerit "almenys fins al mes que ve".

WeWork va explicar al rotatiu en un breu comunicat que està preparant la seva sortida a borsa i "espera que es completi cap a finals d'any", i va agrair als seus treballadors i socis el seu "compromís continuat". A meitat d'agost, l'empresa de lloguer d'espais de treball compartits va anunciar la seva intenció de sortir a borsa en les següents setmanes, amb un valor situat al voltant dels 47.000 milions de dòlars.

Els ‘unicorns’ sense guanys s’instal·len a Wall Street

Així doncs, la companyia havia previst iniciar les reunions amb inversors per promocionar la venda de títols aquest dilluns, però la decisió d'ajornar la sortida reflecteix els dubtes que envolten la companyia i el seu cofundador i conseller delegat, Adam Neumann. Divendres passat, WeWork va anunciar canvis en la seva estructura de negoci que afectaven Neumann, amb una retallada del poder de les seves accions i el nomenament d'un director independent abans de final d'any.

Pèrdues milionàries

WeWork es va valorar inicialment en 47.000 milions de dòlars, fet que la convertia en una de les 'start-ups' més ben valorades de cara a una sortida a borsa, però en els últims dies els mitjans especialitzats assenyalaven que el preu podria caure fins als 20.000 milions o fins i tot fins a més a prop dels 10.000.

Segons els documents entregats als reguladors borsaris, la companyia va tenir pèrdues netes de 1.900 milions de dòlars el 2018, cosa que, segons WeWork, es deu al fet que de moment estan centrats en créixer. Durant la primera meitat del 2019, l'empresa va ingressar 1.540 milions de dòlars i va registrar unes pèrdues netes per valor de 900 milions. A Barcelona, la plataforma també gestiona oficines, com ara l'edifici fet de fusta Witty Wood, al districte tecnològic 22@.