Economia 12/11/2012

La lluita contra el frau fiscal va recaptar 8.493 milions d'euros fins al setembre, un 18,7% més que l'any passat

Les inspeccions ordinàries a les grans empreses augmenten un 23,8% fins a les 135.729 en els nou primers mesos de l'any

Efe
1 min

BarcelonaL'Agència Tributària va recaptar 8.493 milions d'euros fins al setembre a través d'actuacions de lluita contra el frau fiscal, un 18,7% més que durant el mateix període de l'any passat, segons ha avançat avui el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això suposa una recaptació extra de 1.338 milions d'euros fins al setembre, que provenen fonamentalment d'actuacions de control i de lluita contra el frau del conjunt de l'Agència Tributària.

El ministre ha exposat aquestes dades en el debat sobre les 46 esmenes parcials que han presentat els grups a la secció dels pressupostos generals de l'Estat per al 2013 relativa al seu departament, a més de tres a la totalitat.

Segons Montoro, la lluita contra el frau fiscal es fonamenta, sobretot, en la feina del departament d'Inspecció, que va fer, fins al setembre, 332.136 actuacions, un 11% més respecte al setembre del 2011.

Al mateix temps, les comprovacions ordinàries sobre grans empreses han crescut un 23,8%, fins a les 135.729 actuacions, i posen "en evidència que és una tasca que reflecteix l'operativitat sobre grans societats com un dels objectius principals del pla de control del frau tributari", ha afegit.

stats