ECONOMIA
Economia 27/03/2012

El govern espanyol avança que la llum s'apujarà entre el 5% i el 7% a l'abril

El ministre Soria recorda que hi estan obligats per la decisió del Suprem sobre el dèficit de l'executiu amb les elèctriques. Diu que l'estat i els operadors assumiran una part de l'increment, que hauria de ser del 40%

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha anunciat que la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR), que és la que tenen contractada més de 20 milions de famílies i pimes, s'apujarà el proper 1 d'abril entre el 5 i el 7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3, Soria ha assegurat que el govern espanyol ha d'apujar la llum per complir amb la decisió del Tribunal Suprem que obliga a repercutir en la tarifa elèctrica el fet d'haver superat el límit anual de generació de dèficit de tarifa, fixat en 1.500 milions d'euros.

El ministre assegura que els consumidors no seran els únics que suportaran el compliment d'aquesta decisió judicial. Diu que l'increment també es repartirà entre els operadors del sector elèctric i amb els comptes públics, ja que, en cas contrari, caldria apujar la tarifa un 40%.

stats