Economia 28/11/2017

L'OCDE avisa que la crisi a Catalunya pot frenar el creixement de l'Estat

L'organisme revisa tres dècimes a l'alça la previsió del PIB espanyol per al 2017, fins al 3,1%

Ara
1 min
El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, en la seva compareixença després del consell de ministres / EFE

BarcelonaL'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha alertat aquest dimarts que la tensió política a Catalunya pot tenir conseqüències en el creixement econòmic espanyol. L'ens ha avisat que "les persistents tensions polítiques a Catalunya" podrien reduir "considerablement" la confiança dels consumidors i les empreses, i "alentir la demanda interna més del previst".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organisme ha elevat les seves previsions de creixement econòmic per a Espanya el 2017 en tres dècimes (del 2,8% del juny al 3,1% aquest novembre), però ha rebaixat lleument les perspectives per al 2018, del 2,4% al 2,3%, en línia amb les del govern espanyol.

D'altra banda, l'organització ha millorat sis dècimes les previsions de creixement per a l'economia de la zona euro el 2017 respecte a l'última estimació del juny passat. L'OCDE també ha pronosticat que la inflació caurà a Espanya fins a l'1,3% el 2018, mentre que l'atur es contraurà fins al 14% el 2019, encara per sobre de la mitjana europea.

stats