CONFLICTES LABORALS
Economia 18/06/2012

Una "marxa negra" portarà la lluita del carbó a Madrid

CCOO i UGT ultimen un calendari de mobilitzacions que podria incloure acampades i una vaga general a les comarques afectades

Efe / Ara
1 min
Enfrontaments entre miners i la policia a El entrego (Astúries) aquest divendres/ REUTERS/Eloy Alonso s

LleóLes federacions d'indústria de CCOO i UGT es reuniran dimarts a Lleó per fixar un calendari de mobilitzacions per portar a Madrid la lluita del sector del carbó mitjançant una "marxa negra" i una nova manifestació davant del ministeri d'Indústria. Ho ha anunciat el secretari general de la federació d'UGT a Castella i Lleó, Manuel López, després de la marxa en suport a la vaga general en les comarques mineres contra les retallades al sector del carbó, i ha afegit que es proposaran també acampades i una vaga general a tots els territoris afectats pel conflicte miner.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A l'espera de saber-ne els detalls, aquesta seria la tercera "marxa negra" protagonitzada pels miners per reclamar un futur per al sector, després de les celebrades el 1992 i el 2010. De moment, romanen en vaga indefinida des del passat 30 de maig com a protesta per la reducció de més del 60% de les ajudes al carbó que preparen els pressupostos de l'Estat, que arribaran al Senat aquesta setmana.

stats