Economia 18/03/2013

Mas-Colell: "Ja no hi ha marxa enrere, mai renunciarem al dret a decidir"

El conseller d'Economia assegura que la Generalitat seguirà amb el full de ruta sobiranista, tot i la situació financera

Ara
1 min
Europa com a model Que Catalunya reclami els 'hispabons' està més justificat que no que Espanya demani els eurobons, segons Mas-Colell.

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, referma el compromís del Govern per aplicar el full de ruta sobiranista anunciat pel president Mas i pactat amb ERC, tot i les dificultats econòmiques i financeres de la Generalitat. "Ja no es pot fer marxa enrere, mai renunciarem al dret a decidir", ha remarcat Mas-Colell en una entrevista a RAC1. "Hi ha un full de ruta per actuar dins el Parlament; d'aquí a uns mesos veurem on som i haurem de prendre decisions, espero que amb intel·ligència", ha afegit. Avui mateix, 'El Mundo' publica que el president Mas estaria disposat renunciar a la independència a canvi d'un millor finançament i un referèndum descafeïnat. El conseller ho ha desmentit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha admès que l'ambient amb Madrid és "més fred que fa un any", però insisteix que "la mà estesa" es manté. "L'Estat vol sortir de la crisi amb unes comunitats autònomes aprimades", ha afirmat.

El titular d'Economia admet que els "marges" són estrets, que la situació financera és complicada, però assegura que els catalans el que volen ara és que la Generalitat gestioni com pugui i que en paral·lel apliqui el seu full de ruta sobiranista. El conseller veu possible la consulta d'independència dins el marc legal. "Espanya és com el Regne Unit, oi?", ha preguntat irònicament.

Mas-Colell descarta ara mateix un tancament de caixes. "En aquestes coses s'ha d'estar molt segur del que hi ha", ha dit.

stats