Economia 06/10/2011

Mas-Colell demanarà comparèixer al Parlament abans del 10 d'octubre però no hi presentarà els pressupostos

El conseller d'Economia diu que és impossible fer-ho abans d'aquella data, tal com exigeix l'oposició, per motius tècnics i perquè no vol que s'utilitzin electoralment

Ara
1 min

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha dit a TV3 que és impossible presentar els pressupostos abans del 10 d'ocbubre, tal com ha demanat l'oposició en l'últim debat de política general. Mas-Colell ha dit que demanarà a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, comparèixer davant la cambra per explicar per què no és possible presentar els comptes en la data que exigeixen els partits de l'oposició, abans de les eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha recordat que només el 1980 els comptes es van presentar abans d'aquesta data i ha dit que no vol convertir el procés dels pressupostos, "un procés molt central en la vida demòcràtica", "en una joguina electoral". El conseller, per tant, no vol barrejar l'acció legislativa amb l'activitat electoral i justifica amb aquest motiu el retard en la presentació dels comptes. Ha esmentat també qüestions tècniques: "Hi ha un tema tècnic que els que no van ser capaços de presentar els pressupostos el 10 d'octubre durant els últims anys suposo que coneixeran, que és la incertesa de no saber els ingressos que vindran de l'Estat l'any vinent".

El conseller d'Economia ha dit que compareixerà davant la cambra abans del 20-N, si el convoquen. Mas-Colell admet que probablement els pressupostos s'hauran de prorrogar una setmana o dues.

stats