Publicitat
Publicitat

Les matriculacions repunten un 1,3% al setembre, tot i que el mercat segueix a mínims

Entre el gener i el setembre, però, s'han venut un 22% de cotxes menys que l'any passat. La patronal espanyola de fabricants (Anfac) alerta que el mercat retrocedeix a mínims del 1993

Les matriculacions de turismes a Catalunya van créixer un 1,3% el setembre passat i van arribar a les 9.460 unitats, encara que el balanç del que va d'any continua sent negatiu, ja que les vendes han caigut un 22,3% en relació amb l'any anterior.

En el conjunt d'Espanya, les matriculacions van arribar a les 55.572 unitats, un 1,3% menys que les 56.282 del mateix mes de 2010, segons han informat avui les associacions automobilístiques de fabricants (Anfac) i de venedors (Ganvam).

Aquest nou retrocés torna el mercat automobilístic espanyol a la tendència baixista, després de la pujada esporàdica que es va produir a l'agost.

Amb la dada de setembre, les tres quartes parts de l'actual exercici tanquen amb 623.926 matriculacions, un 20,7% inferior a les 787.191 de gener-setembre de l'any passat.

A Catalunya, entre el gener i el setembre s'han matriculat un total de 88.655 turismes, xifra que suposa un 14,2% del total d'Espanya.

Els fabricants i venedors han advertit que aquest descens acumulat en les matriculacions té entre d'altres conseqüències l'envelliment del parc automobilístic espanyol, que està arribant als deu anys de mitjana, una de les més altes de la Unió Europea.

El volum de turismes per damunt dels deu anys podria situar-se, el 2012, per damunt del 42% del parc, cosa que no havia succeït mai, segons aquestes fonts.

Més continguts de