COMERÇ
Economia 02/03/2011

La Generalitat estudia que les botigues del centre de Barcelona obrin en diumenge

Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació, considera que cal canviar la Llei del Comerç per no desaprofitar els turistes que visiten les ciutats en cap de setmana

àlex Font Manté
1 min
Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació. Foto: ACN

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, vol impulsar mesures per flexibilitzar els horaris comercials. Mena ha anunciat aquest matí que la nova llei del comerç preservarà el model de comerç català –basat en petites botigues als barris i els centres de les ciutats– però que "canviarà substancialment les coses".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller creu que, en el cas de Barcelona, podria estar justificat que les botigues del centre obrin els dies festius per aprofitar la presència de nombrosos turistes. "Ens vénen creuers i els hem d'atendre", ha dit Mena. El conseller no ha volgut especificar quines zones entrarien en aquest règim diferenciat, però ha deixat clar que serien del centre.

Durant un esmorzar al Nueva Economia Fórum, Mena ha parlat també de l'atur. En la seva opinió, "la reforma laboral no ha servit per a res" i ha proposat com a solució reformar la Formació Professional (FP), reduir la burocràcia innecessària per a les empreses i, finalment, que la negociació col·lectiva entre empreses i treballadors sigui "responsable".

stats