Economia 13/03/2020

Els jutjats mercantils de Barcelona suspenen els judicis per fer front als expedients d'ocupació pel coronavirus

Els magistrats estableixen un sistema de guàrdies per agilitzar les actuacions

Xavier Grau Del Cerro
2 min
L’entrada d’un dels edificis de la Ciutat de la Justícia.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la petició dels jutjats mercantils de suspendre els assenyalaments de judicis des d'aquest divendres i fins al 27 de març. A més, aquests jutjats establiran un sistema de guàrdies entre ells per atendre expedients de regulació d'ocupació, segons ha informat el TSJC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest sistema de guàrdies permetrà atendre de forma urgent i adoptar mesures cautelars "inaudita parte", és a dir, mesures urgents que s'han de prendre a petició d'un demandant abans de donar trasllat a la part demandada. Aquests jutges mercantils de guàrdia també atendran les autoritzacions urgents de venda i embargaments de vaixells.

Per fer front a l'epidèmia del coronavirus, es potenciarà el teletreball dels magistrats i la presentació d'escrits online als jutjats. A més, el Tribunal Superior ha autoritzat diverses reprogramacions de judicis en diferents jutjats de Catalunya amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de persones a les seus judicials. Les reprogramacions afecten diferents jutjats de Lleida, Barcelona, Rubí, Gandesa, Olot i Sant Feliu de Llobregat.

Els possibles expedients de regulació d'ocupació, encara que siguin temporals, són un dels aspectes de la crisi del coronavirus que més preocupen els agents econòmics. El conseller de Treball, Chakir El Homrani, va deixar clar dijous que el Govern fomentarà el teletreball i mesures de flexibilitat per intentar evitar acomiadaments, i es va mostrar contrari a la proposta de la patronal Foment de facilitar i agilitzar els acomiadaments.

A l'Estat, les patronals CEOE i Cepyme i els sindicats CCOO i UGT van acordar dijous mesures extraordinàries per respondre a l'impacte del coronavirus en empreses i treballadors i les van plasmar en un document enviat al govern espanyol, amb el qual s'abordarà en els pròxims dies la flexibilització dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

stats