Europa insisteix a demanar “més reformes” en el mercat laboral espanyol

L'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, repeteix a Espanya que el nivell d'atur és "intolerable" i exigeix que es redueixi la dualitat contractual i es liberalitzin els serveis professionals

L'Eurogrup ha tornat a demanar aquest dilluns al govern espanyol que continuï amb les reformes del mercat laboral per combatre el "gran repte" de l'atur. En una roda de premsa a Brussel·les, l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha felicitat el govern espanyol per haver tancat "amb èxit" el programa de rescat bancari, però ha alertat que el nivell d'aturats és "intolerable". "És important que el govern espanyol continuï amb la segona fase de les reformes del mercat laboral", ha destacat Rehn, que ha precisat que cal reduir "la dualitat del mercat laboral" i "obrir els serveis professionals" per aconseguir "millorar el funcionament general" del sistema a Espanya.

A diferència del que era habitual durant el punt àlgid de la crisi, la reunió de ministres de l'euro d'aquest dilluns a Brussel·les ha acabat a mitja tarda. A la roda de premsa final, el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha constatat que la trobada "ha sigut extremadament curta". "No és una indicació que hem resolt tots els problemes, però sí del fet que hi estem arribant", ha assenyalat.

"El panorama general està esdevenint cada vegada més positiu", ha dit l'holandès, que ha celebrat que el creixement econòmic és "gradualment més robust" i que els indicadors mostren una "creixent confiança" en l'Eurozona i la Unió Europea. Dijsselbloem ha afegit que a l'Àsia i al recent Fòrum Econòmic Mundial "està generalment acceptat" que les preocupacions dels mercats "marxen d'Europa cap a altres parts del món". "Això és un bon senyal", ha dit el president de l'Eurogrup.

En la mateixa línia, l'eurocomissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha destacat que "els mercats financers s'han normalitzat" i que els estats que tenien dificultats per finançar-se "ja no tenen tanta pressió". Amb tot, Rehn ha admès que "encara hi ha riscos" i que és "essencial" mantenir el ritme de reformes. "La batalla més important de totes és crear més llocs de feina per als europeus", ha defensat el finlandès. En aquest sentit, s'ha referit a Espanya, d'on ha tornat a criticar el nivell "intolerable" d'atur, "especialment el juvenil", i ha retirat la necessitat de seguir amb les reformes.

Més continguts de