Publicitat
Publicitat

Els mercats desconfien encara més que Espanya sigui solvent

La prima de risc espanyola puja fins als 301 punts bàsics, xifra que iguala els màxims de 1996

La prima de risc espanyola puja avui fins als 301 punts bàsics en l'obertura de la sessió en el mercat secundari, dos més que divendres, xifra que iguala els màxims de 1996. Aquest nou avanç del risc al país espanyol es produeix després que l'interès del bo a deu anys pugés al 5,698%, comparat amb el 5,681% de divendres, davant un bund alemany que només havia de pagar el 2,836%, davant del 2,834% previ.

Pel que fa a la resta dels països anomenats perifèrics de la zona euro, Grècia situa la seva prima de risc en 1.360 punts bàsics, quatre menys que al tancament de divendres, mentre que Irlanda la manté en 888 punts bàsics, igual que en el seu darrer tancament. Per la seva banda, Itàlia, que no es considera perifèric, situa el seu risc en 215 punts bàsics, per sobre dels 213 de divendres, i el seu bo a deu anys pagava un interès del 4,995%. Portugal, que encara no havia començat la jornada a aquesta hora, va acabar divendres amb un diferencial de 401 punts bàsics enfront del bund alemany.

Les assegurances d'impagament de deute ( credit default swap o CDS) relatives als bons a deu anys d'Espanya es canviaven al començament de la sessió a 301.670 dòlars, lleugerament per sobre de divendres.


Més continguts de