Economia 12/06/2012

Els mercats dubten del rescat i disparen la prima de risc als 530 punts

L'Íbex-35 es manté gairebé pla, amb pèrdues de la banca

Efe / Ara
1 min

Madrid / BarcelonaEls mercats desconfien una jornada més del rescat de fins a 100.000 milions que l'Eurogrup va atorgat dissabte a Espanya per salvar la banca. A mig matí, la prima de risc marcava 530 punts, amb màxims intradia de prop de 534. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys pujava, malgrat que també ho feia el preu del deute alemany.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director mundial d'inversions de renda variable de Fidelity, Dominic Rossi, explica que en lloc de separar els problemes de la banca dels problemes sobirans, el que ha fa aquest ajut és posar-los més a prop.

El mercat de renda fixa governamental, prossegueix Rossi, ha reconegut ràpidament que l'ajuda afegeix pressió al risc sobirà, la qual cosa s'ha reflectit en la pujada dels rendiments del deute espanyol a 10 anys.

A més, aquesta injecció de capital ha d'anar a través dels comptes nacionals espanyols, la qual cosa significa en realitat que el govern de l'Estat es troba "atrapat", ja que afegeix 100.000 milions d'euros, o qualsevol que sigui la quantitat final, al nivell actual de deute públic espanyol.

stats