CRISI DEL DEUTE
Economia 14/11/2011

Itàlia paga un interès rècord pel seu deute mentre Monti es reuneix per formar el nou govern

L'interès dels bons a cinc anys arriba 6,29%, el màxim des del 1997. Es tracta de la primera subhasta de deute públic després de la dimissió de Berlusconi. Les borses reben els canvis amb pèrdues

Efe
1 min

RomaEl Tresor italià ha col·locat aquest dilluns 3.000 milions d'euros en bons a cinc anys a un interès del 6,29%, el més alt des del 1997, segons ha informat el Banc d'Itàlia. Es tracta de la primera emissió de deute públic des de la dimissió del primer ministre, Silvio Berlusconi, i el nomenament de Mario Monti com a successor per formar un nou govern. L'interès de la darrera subhasta de títols a cinc anys a l'octubre va quedar en el 5,32%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Incertesa a les borses

Tot i els canvis polítics a Itàlia i Grècia, les principals borses europees incrementaven a mitja sessió les pèrdues que havien recollit durant el matí. Poc després de la una del migdia la borsa que més perdia era l'espanyola, que baixava el 1,84% arrossegada pels grans valors, mentre que el mercat italià es deixava el 1,51%. La de París queia el 0,82%, la de Frankfurt, el 0,60%, la de Londres, el 0,44%, i la de Lisboa, el 0,45%. Els mercats europeus han començat la sessió d'aquest dilluns en positiu, animats pel nomenament de l'excomissari europeu Mario Monti com a president del proper Govern italià i pel començament de la seva gestió al capdavant del govern grec de Lukas Papademos. Aquesta eufòria, però, ha durat poc entre els inversors.

Ronda de converses

stats