Economia 16/04/2012

El ministeri d'Exteriors diu que el cas YPF és una decisió "molt personal" de l'Argentina

El secretari d'estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, Jesús Gracia, assegura que "estudiaran" quines mesures han de prendre

Efe
1 min

MadridEl secretari d'estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, Jesús Gracia, ha apuntat avui que l'expropiació del 51 per cent del patrimoni de la petroliera YPF, controlada per Repsol, suposa "una decisió molt personal del govern argentí ", que l'executiu espanyol estudiarà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gracia no ha volgut fer més comentaris sobre la decisió del govern argentí, que ha conegut mentre compareixia davant la Comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Congrés per informar del projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2012.

"Mirarem ara amb el ministre el contingut de la llei i ja veurem què és el que hi ha, no li puc dir res perquè no he pogut veure'n els detalls", ha declarat als periodistes que l'han abordat en sortir de la comissió parlamentària.

Preguntat sobre si el govern esperava que es produís la nacionalització d'YPF després de les gestions realitzades per Espanya en els últims dies, ha contestat: "Tot és possible, això no se sap".

I respecte a les últimes manifestacions del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, per a qui la crisi estava encarrilada, s'ha limitat a assenyalar que havia passat algun temps i que "es tracta d'una decisió molt personal del govern argentí".

Gracia acabava de rebre una trucada telefònica del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, i ha explicat que es reuniria amb ell per estudiar la situació.

stats