DEUTE
Economia 08/02/2012

La ministra de Foment afirma que Aena té un deute de més de 14.000 milions d'euros

Després d'un retret del diputat socialista Rafael Simancas, Ana Pastor ha assenyalat el govern de Zapatero com a responsable del deute d'Aena

Efe
1 min

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha afirmat avui en el ple del Congrés dels Diputats que el deute d'Aena sobrepassa els 14.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Davant una pregunta del diputat socialista Rafael Simancas, la ministra ha assegurat que el transport aeri és molt important pel govern per tres motius: pel seu paper fonamental des del punt de vista econòmic, perquè és un gran dinamitzador del turisme i perquè és una peça clau per a la cohesió territorial.

Simancas ha retret a la ministra que té "peus enlaire" un sector que considera clau per a la recuperació de l'economia espanyola. Ana Pastor ha contestat al diputat argumentant que el govern socialista "va deixar Aena amb un forat, comptant a curt i a llarg termini, de més de 14.000 milions d'euros".

La ministra ha afegit que durant el govern de Zapatero van tancar deu companyies aèries, van haver-hi diverses vagues de tot tipus de treballadors relacionats amb el sector i que fins i tot una d'aquestes va provocar la declaració d'estat d'alarma. A més a més, ha remarcat i lamentat el descens de 13 punts en la puntualitat dels aeroports espanyols.

Simancas ha argumentat que, tot i que la responsabilitat de la mala situació del sector no recau "de manera exclusiva" en la ministra, aquesta sí que és responsable, segons ell, de la decisió d'anul·lar la privatització de la gestió dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat. El socialista ha opinat que amb la paralització d'aquestes dues concessions el govern ha posat fi a un model aeroportuari que donava a Espanya un criteri d'eficiència del mateix estil d'altres models europeus.

stats