Economia 26/01/2013

La ministra de Treball diu que Andalusia "és la comunitat més ben tractada perquè ho necessita"

Fátima Báñez ha explicat que s'ha rebaixat el nombre mínim de jornals perquè els treballadors del camp accedeixin al subsidi, i el PSOE ho considera insuficient

Efe
1 min
La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la ministra de Treball, Fátima Báñez, divendres.

ÚbedaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha respost aquest dissabte a Úbeda (Jaén) a les crítiques d'alguns sectors que consideren insuficient l'ampliació de cobertura del subsidi agrari aprovada pel govern espanyol −ara es podrà cobrar a partir de 20 jornades treballades, i no de 35.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Andalusia està sent la comunitat més ben tractada" perquè ho necessita, ha dit la ministra durant la intervenció en la clausura de l'Escola d'Hivern del PP andalús a Úbeda (Jaén). Ha recordat que la cobertura social andalusa és del 77%, mentre que la mitjana estatal és al 66%, onze punts per sota.

"Perquè ho necessita, perquè és la comunitat autònoma amb més atur d'Espanya", ha justificat Báñez, que ha repassat les dificultats que suposa per al camp andalús la davallada del 70% en la campanya de l'oliva per culpa de la sequera. Això ha estat el principal motiu que ha dut el PP ha prendre mesures "indiscutibles" com l'ampliació de la cobertura.

Ha dit que aquest any s'invertiran al camp d'Andalusia "1.150 milions d'euros per pagar el subsidi i la renda agrària, però també per pagar els programes d'ocupació agrària andalusos".

Això és, ha afegit, "una oportunitat perquè els treballadors del camp superin la crisi o trobin ocupació i passin millor aquesta travessia de la crisi".

Báñez ha defensat que a l'hora de rebaixar els jornals −els dies exigits per poder accedir al subsidi− s'ha tingut en compte el diàleg amb l'oposició, del PSOE, i amb els sindicats. Els alcaldes socialistes de Jaén, però, han rebut la ministra amb xiulets per exigir que es retiri del tot el requisit mínim de jornals.

stats