MERCAT DE TREBALL
Economia 11/02/2012

La ministra de Treball defensa la reforma: "Evitarà acomiadaments"

Fátima Báñez defensa que el nou marc laboral amplia el ventall perquè les empreses puguin adaptar-se a la situació econòmica

Efe
1 min

BarcelonaLa ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha defensat que l'objectiu del govern espanyol amb la reforma laboral és que no hi hagi acomiadaments i ampliar el ventall perquè els empresaris i els treballadors puguin adaptar-se a cada entorn econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la crisi, ha dit Báñez a Telecinco, s'ha acomiadat "molt", i l'objectiu dels canvis legislatius és que això no passi en el futur. Als treballadors i empresaris els han quedat els darrers anys "molt poques opcions" per adaptar-se al context econòmic.

L'endemà de l'aprovació de la reforma, Báñez ha sortit al pas de les crítiques dels sindicats i ha recordat que els drets adquirits pels treballadors es respectaran. Això vol dir que, per exemple, en el cas de l'abaratiment de l'acomiadament improcedent, començarà a comptar a partir de demà, quan el nou marc entrarà en vigor.

En cas d'un treballador a qui acomiadin de manera improcedent d'aquí a un any i que en porti cinc en total a l'empresa, se li pagaran 45 dies per any treballat durant els primers quatre anys, i per calcular la indemnització del cinquè any, ja se li aplicarà la nova norma, que preveu 33 dies en lloc de 45.

La ministra de Treball ha defensat que la reforma ha estat "molt pensada" i orientada a solucionar el greu problema dels cinc milions d'aturats a Espanya, especialment els joves.

stats