Publicitat
Publicitat

Itàlia

Una ministra austríaca demana que Itàlia també sigui rescatada

Els comentaris de la ministra austríaca d'Economia han aixecat les ires del primer ministre italià, Mario Monti

La ministra de finances austríaca, Maria Fekter, ha assegurat que Itàlia també hauria de ser rescatada a causa de l'alt interès que paga pel seu deute, fet que ha provocat l'enuig del primer ministre italià, Mario Monti.

Les paraules de la ministra Fekter sobre la tercera major economia de la zona euro han amplificat els temors dels inversors després de dos anys i mig d'agitació a Europa.

L'acord dels ministres de Finances de la zona euro de dissabte per prestar a  Espanya fins a 100.000 milions d'euros per recapitalitzar seus bancs ha estat vist pels mercats com una altre pedaç .

Segons la ministra austríaca, el fons de rescat europeu, que ja serveix per a Grècia, Portugal, Irlanda i aviat per a Espanya, podria ser insuficient per fer front a Itàlia.

"Itàlia ha d'estudiar la manera de resoldre el seu dilema econòmic de dèficit i deute molt alt, però per descomptat pot ser que, tenint en compte els alts interessos que paga per finançar-se als mercats, també necessiti suport", ha dit Fekter.

La ministra ha tractat de suavitzar després les seves declaracions, dient que no tenia cap indicació que Itàlia tingués previst sol·licitar ajuda.

El primer ministre italià, Mario Monti, ha dit que els comentaris de Fekter han estat "completament inapropiats" i alts càrrecs europeus els han qualificat de "poc constructius".

Més continguts de