Economia 30/01/2012

El ministre francès de Finances creu que el pla d'ajust de Sarkozy farà les empreses més competitives

François Baron assegura que el país necessita "un xoc positiu" per animar el creixement econòmic i creu que la iniciativa presentada ahir va en aquesta direcció

Efe
1 min

ParísEl ministre francès de Finances, François Baroin, ha justificat aquest dilluns el pla de reactivació presentat ahir pel president Nicolas Sarkozy dient que busca abaratir el cost del treball perquè les empreses franceses siguin més competitives. "Fa falta un xoc positiu per animar el creixement econòmic", ha afirmat en una entrevista a l'emissora France Info.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha replicat les crítiques que diuen que l'augment d'1,6 punts de l'IVA –que arribarà al 21,2%– provocarà més inflació, i ha dit que aquesta pujada es durà a terme en una fase de ralentització i caiguda de preus en què les empreses no tenen interès a encarir els seus productes sinó a augmentar la seva quota de mercat.

Baroin també ha defensat la iniciativa de Sarkozy –que arriba només tres mesos abans de les eleccions presidencials– dient que constitueix "un gran projecte de suport al creixement" que passa per "la baixada del cost del treball" i que pretén ser un "xoc positiu de competitivitat".

D'altra banda, el ministre espera que el país surti de la "ralentització" econòmica al llarg del segon semestre de l'any en cas que s'aconsegueixi estabilitzar la zona euro i establir el dispositiu de solidaritat.

stats