ECONOMIA
Economia 21/07/2012

El ministre d'Exteriors espanyol assegura que cada reforma del govern rep una "bufetada en sec" dels mercats

Reclama una aposta del Banc Central Europeu (BCE) en la compra de deute espanyol que redueixi la pressió dels inversors a la prima de risc

Efe
1 min
Garcia-Margallo a la Comissió de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Senat

BarcelonaEl ministre d'Assumptes Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha demanat aquest dissabte al Banc Central Europeu (BCE) que compri deute espanyol per reduir la pressió dels mercats, que responen "amb una bufetada en sec" a cada reforma que realitza el govern madrileny. Divendres la zona euro va aprovar el rescat bancari per valor de 100.000 milions, però la prima de risc, el diferencial amb el bo alemany a 10 anys, va tancar en els 610 punts, el màxim històric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Algú ha d'apostar per l'euro en aquests moments. Mentre l'arquitectura d'Europa no es modifiqui, qui pot fer aquesta aposta és el BCE", ha destacat García-Margallo després de ser rebut en audiència pel príncep d'Astúries juntament amb els seus col·legues europeus. Precisament, el ministre d'Exteriors alemany, Guido Westerwelle, ha donat suport a les polítiques de l'executiu de Mariano Rajoy, perquè encara que resulti "molt difícil per a molta gent" es tracta "del millor camí per crear nous llocs de treball".

stats