CRISI
Economia 07/12/2010

Els ministres de Finances de la zona euro, “impressionats” amb les últimes reformes de Zapatero

L'Eurogrup creu que les mesures són suficients per calmar els mercats i reduir el dèficit

Redacció
1 min
Jean Claude Juncker, Elena Salgado i Wolfgang Schauble ahir a Brusel·les

BarcelonaL'Ecofin ha donat el seu suport a les reformes que va anunciar la setmana passada el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la sessió de control al Congrés. Els ministres de Finances de la zona euro creuen que aquestes mesures seran "suficients" per assolir els objectius de reducció de dèficit i també per calmar els mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de l'Eurogrup, Jean Claude Juncker, va assegurar que estan "molt impressionats" amb el programa de consolidació pressupostària que els va presentar ahir la ministra Elena Salgado. La titular d'Economia i Hisenda s'ha mostrat avui satisfeta pels elogis de l'Eurogrup, tot i que ha admès que "no esperava menys". Zapatero va anunciar la setmana passada noves mesures per retallar el dèficit i donar confiança als mercats, entre les que destaquen la supressió de l'ajuda als aturats als quals se'ls ha acabat la prestació, la privatització parcial d'Aena i de la gestió dels aeroports de Barajas i el Prat, així com una pujada de l'impost al tabac del 28%.

Per la seva banda, Juncker també es va referir als esforços de consolidació pressupostària de Portugal, dels que va dir que "van per bon camí". L'Eurogrup es felicita per l'aprovació d'un pressupost "ambiciós" per l'any vinent, que va acompanyat de mesures per reduir el dèficit del país al 4,6% del PIB el 2011.

stats