Economia 25/02/2013

Òmnium Cultural explica als visitants del Mobile World Congress les aspiracions sobiranistes de Catalunya

L'entitat cultural edita 15.000 fullets explicatius sobre les particularitats i tradicions catalanes i edita un enllaç a internet sota l'etiqueta 'FreedomForCatalonia'

Acn
2 min
Una colla de bastoners ha rebut els visitants del Mobile World Congress / MANOLO GARCÍA

BarcelonaUn centenar de voluntaris d'Òmnium Cultural reparteixen aquest dilluns a l'entrada del Mobile World Congress fullets informatius on, en anglès, s'expliquen les particularitats culturals catalanes. Amb un mapa dels Països Catalans a la primer pàgina, el tríptic explica la llengua i cultures catalanes i destaca figures de prestigi internacional com Salvador Dalí, Ferran Adrià, Joan Miró o Gaudí, i també el FC Barcelona, en què destaquen figures com Pep Guardiola o Lionel Messi. "Volem explicar que el país té una llengua i una cultura pròpies" i que ha engegat un camí per "millorar la relació amb els veïns espanyols", ha explicat a l'ACN, Muriel Casals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat ha editat 15.000 fullets explicatius sobre la cultura catalana que inclouen un mapa dels Països Catalans. També ha editat un enllaç a internet sota l'etiqueta 'FreedomForCatalonia'. "Volem que els visitants coneguin la nostra identitat, que sàpiguen que Catalunya és un país que busca la seva llibertat", ha afegit Casals.

La mateixa presidenta de l'entitat cultural ha estat una de les persones que des de primera hora del matí s'han desplegat a l'entrada principal del recinte firal de la Gran Via de l'Hospitalet, on, des d'aquest dilluns i fins dijous, se celebra un dels esdeveniments sectorials més importants del món, el congrés mundial de telefonia mòbil, al qual està previst que hi assisteixin unes 70.000 persones.

Precisament, Òmnium Cultural vol aprofitar aquesta gran concentració de públic, especialment procedent de l'estranger, per explicar la realitat que es viu a Catalunya. "Volem que coneguin que Barcelona, i l'Hospitalet, és la capital de Catalunya, i que Catalunya és un país que té una llengua i una cultura pròpies i que estan en un procés políticament molt interessant", ha explicat a l'ACN Casals.

A banda, els voluntaris ofereixen també un codi Bidi als visitants del Mobile amb un enllaç a internet que, sota l'etiqueta 'FreedomForCatalonia', dóna informació més extensa sobre el procés sobiranista engegat, com la Declaració del Parlament o la voluntat de celebrar un referèndum d'autodeterminació.

"Estem en un procés polític molt interessant", explica Muriel, en què, afegeix, "volem millorar la nostra relació amb els veïns espanyols, i el primer pas és celebrar el referèndum". I ha conclòs: han de saber que "Catalunya és un país que busca la seva llibertat" i "volem que així ho expliquin quan tornin als seus països".

Per visualitzar la seva iniciativa, Òmnium també ha comptat amb la participació d'una agrupació dansaire que han mostrat als visitants que arribaven al Mobile World Congrés el tradicional ball de bastons.

stats