Economia 02/01/2012

El consell de ministres aprovarà dijous més mesures contra el dèficit

Ho ha assegurat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, però no ha concretat quines. Assegura que no seran retallades

Efe
1 min
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, després del Consell de Ministres que ha aprovat les retallades / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha dit aquest dilluns que el govern espanyol està preparant aquesta setmana noves mesures urgents per "taponar la ferida" del dèficit públic, per tal de portar-les al consell de ministres de dijous que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, no ha avançat en què consistiran les noves iniciatives en matèria econòmica. Sí que ha deixat clar que no seran retallades.

Durant la presa de possessió dels tres secretaris d'Estat del seu departament, Montoro ha explicat que les mesures mostraran "als socis europeus i internacionals" que a Espanya hi ha un executiu amb iniciativa i amb capacitat de prendre decisions.

Sobre la pujada d'impostos acordada en l'últim consell de ministres, Montoro ha reconegut que ha estat una mesura difícil d'adoptar però necessària per promoure el creixement econòmic, crear ocupació, finançar els serveis públics i mantenir la cohesió social i territorial.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit aquest dilluns que "el govern espanyol té una agenda reformista molt agressiva per a les pròximes setmanes".

stats