ECONOMIA
Economia 05/10/2011

Moody's torna a rebaixar la qualificació del deute italià

L'ha reduït tres esglaons més pels sobresalts financers que hi pot haver al país davant l'alt nivell de deute de la zona euro

Efe
2 min

Nova YorkL'agència Moody's ha rebaixat la qualificació del deute sobirà d'Itàlia tres esglaons més, des d'Aa2 fins a A2, amb perspectiva negativa, una revisió a la baixa que ha atribuït als alts nivells de deute públic del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de l'agència de qualificació, la rebaixa és conseqüència dels sobresalts financers que hi pot haver al país davant els alts nivells de deute a la zona euro.

L'agència reforça la seva decisió per "l'increment dels riscos de finançament a llarg termini per als països de la zona euro amb alts nivells de deute públic, com Itàlia", un país per al qual preveu que el seu nivell d'emprèstit arribi al 120% del producte interior brut (PIB) aquest any, per sobre del 104% que registrava al començament de la crisi econòmica.

Moody's també ha assenyalat que la rebaixa està motivada pel creixent perill sobre el creixement econòmic del país a causa de "debilitats estructurals" i a unes pitjors perspectives de creixement a nivell global.

A més, l'agència ha atribuït aquesta rebaixa a les dificultats perquè el Govern italià pugui "complir els seus compromisos de consolidació fiscal i reverteixi la tendència adversa registrada en el seu deute públic", a causa de "les incerteses polítiques i econòmiques".

Pel que fa a la perspectiva negativa en què s'ha posat la qualificació del seu deute, l'agència ha explicat que reflecteix els continuats riscos econòmics i financers tant a Itàlia com a la resta de la zona euro.

"La incertesa en els mercats i el risc a un major deteriorament en la confiança dels inversors podria constrènyer l'accés del país als mercats de deute públic", ha explicat Moody's.

El passat 19 de setembre una altra de les grans agències de qualificació del món, Standard & Poor 's, també va decidir revisar a la baixa la nota que concedeix als bons italians, i en aquest cas ho va fer des d'A+ fins a A , també amb perspectiva negativa.

stats