Publicitat
Publicitat

La morositat a la banca trenca un nou rècord històric al juliol i ja frega el 10%

La ràtio d'impagaments a les entitats de dipòsit augmenta 0,46 punts respecte del juny

La morositat a bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit ha batut un nou rècord històric el mes de juliol i ha arribat al 9,99%, segons ha informat aquest dimarts el Banc d'Espanya. El regulador ha publicat que el sistema bancari de l'Estat considera dubtosos (impagats després de més de tres mesos) 164.758 milions d'euros, d'un total de més d'1,648 bilions d'euros en crèdits. Segons el Banc d'Espanya, la morositat a les entitats de dipòsit ha assolit així un nou rècord, que frega el 10%, i supera en 0,46 punts percentuals la ràtio d'impagaments del mes de juny, que també havia marcat un màxim màxim històric en situar-se en el 9,54%.

La morositat del conjunt del sistema, que inclou les entitats de dipòsit (bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit) més les entitats financeres especialitzades en oferir crèdits, especialment al consum, ha arribat al 9,86%, i també ha marcat un màxim històric.

Així, la morositat al conjunt del sistema de crèdit ha arribat al juliol als 169.330 milions d'euros i ha augmentat un 35,89% en relació al juliol del 2011, quan el volum de crèdits impagats va ser de 124.605 milions d'euros.

Més continguts de