Economia 18/09/2012

La morositat a la banca trenca un nou rècord històric al juliol i ja frega el 10%

La ràtio d'impagaments a les entitats de dipòsit augmenta 0,46 punts respecte del juny

Acn
1 min
UNA CARTERA LLASTADA PELS ACTIUS TÒXICS
 L'esclat de la bombolla immobiliària, a finals del 2007, va iniciar una successió de fallides d'empreses constructores i immobiliàries que van engreixar les carteres dels bancs i caixes espanyols amb crèdits impagats i pisos amb un valor de mercat molt inferior al de taxació.

MadridLa morositat a bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit ha batut un nou rècord històric el mes de juliol i ha arribat al 9,99%, segons ha informat aquest dimarts el Banc d'Espanya. El regulador ha publicat que el sistema bancari de l'Estat considera dubtosos (impagats després de més de tres mesos) 164.758 milions d'euros, d'un total de més d'1,648 bilions d'euros en crèdits. Segons el Banc d'Espanya, la morositat a les entitats de dipòsit ha assolit així un nou rècord, que frega el 10%, i supera en 0,46 punts percentuals la ràtio d'impagaments del mes de juny, que també havia marcat un màxim màxim històric en situar-se en el 9,54%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La morositat del conjunt del sistema, que inclou les entitats de dipòsit (bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit) més les entitats financeres especialitzades en oferir crèdits, especialment al consum, ha arribat al 9,86%, i també ha marcat un màxim històric.

Així, la morositat al conjunt del sistema de crèdit ha arribat al juliol als 169.330 milions d'euros i ha augmentat un 35,89% en relació al juliol del 2011, quan el volum de crèdits impagats va ser de 124.605 milions d'euros.

stats