47 municipis han traslladat l'obertura comercial del dia 6 al dia 8

El canvi permet esquivar el tancament municipal i arribar a més possibles compradors

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dissabte la llista definitiva dels 47 municipis que han demanat substituir el dia 6 pel 8 de desembre del 2020 com a festiu amb obertura comercial autoritzada d'aquesta campanya de Nadal.

Obrir el dia de la Puríssima permet als comerços d'aquests municipis esquivar el tancament perimetral municipal i ampliar el públic potencial a tots els catalans, cosa que no passaria si obrissin el dia de la Constitució, que cau en diumenge. La llista incorpora els últims ajuntaments que han demanat el canvi, com l’Aldea, Cabrera de Mar, Cornellà de Llobregat, Lleida i Sant Celoni.

El departament d'Empresa de la Generalitat va enviar dimecres un document als ajuntaments catalans en què els comunicava que permetria substituir l'obertura dels comerços prevista per al diumenge 6 de desembre per al dimarts 8 de desembre. 

Els municipis que han sol·licitat el canvi són els següents: Alcarràs, Almacelles, l'Aldea, l'Ametlla del Vallès, Arbúcies, Ascó, Avinyó, Badalona, Barcelona, Bescanó, Cabrera de Mar, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Flix, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Gavà, Gironella, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Hostalric, Malla, Manresa, Martorell, Mataró, Moncada i Reixac, Mora d’Ebre, Navàs, Òdena, Olèrdola, Parets del Vallès, la Pobla de Mafumet, Polinyà, Portbou, el Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus, Sabadell, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, Santa Maria de Palautordera, Terrassa, Vilanova del Vallès i Vilanova i la Geltrú.

A aquest municipis cal sumar-hi els que ja tenien prevista l'obertura comercial tant el 6 de desembre com el 8 de desembre i el municipi de Girona, que des del primer moment ja havia fixat el 8 de desembre com a primer festiu comercial de la campanya de Nadal.