Energia
Economia 11/02/2022

Naturgy es desploma un 12% a la borsa després d’anunciar l’escissió

L’energètica perd gairebé 3.290 milions de capitalització en un sol dia

2 min
El logo de Naturgy a la seu de la companyia, a Madrid.

BarcelonaL'endemà d’haver anunciat que Naturgy es dividiria en dues empreses, el preu de l’acció de la companyia s'ha desplomat quasi un 12%. Els títols de l’energètica que dirigeix Francisco Reynés han tancat aquest divendres a 25,01 euros després d'haver baixat un 11,94% i liderar les pèrdues entre les empreses de l’Íbex-35. La caiguda a la borsa ha fet caure la capitalització borsària de l’empresa en quasi 3.290 milions d’euros. És la caiguda més important del preu de l’acció de la companyia des del març del 2020, amb el confinament per la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, des de l'energètica han tret ferro a la situació assegurant que encara està per sobre del que valia fa un any, i que els 25 euros d’ahir podrien ser el nou terra del valor.

Francisco Reynés ha defensat l’operació d’escissió de l’empresa –una per al negoci regulat i una altra per al negoci liberalitzat– davant els analistes de borsa. Ha assegurat que dividir la companyia en dues permetrà ser “més competitius” quan cadascuna busqui oportunitats de negoci amb “nous projectes de creixement de futur”. A més, el president executiu de Naturgy ha defensat que el cost de les sinergies que es perdran amb la creació de les dues empreses serà “absolutament insignificant”. Els directius de l’energètica han destacat que el grup mantindrà l'enfocament “oportunista” davant possibles fusions i adquisicions.

Dubtes dels analistes

En general, els analistes de borsa han rebut l’operació d’escissió amb dubtes sobre si aportarà més valor en el futur. Credit Suisse assenyala en un informe sobre l’operació que el preu actual de les accions ja descompta possibles fusions i adquisicions de les seves divisions clau, amb la qual cosa “extreure més valor serà un desafiament”. Els analistes de Bankinter, per la seva banda, consideren l’operació una bona notícia, malgrat no veure-hi “gaire potencial de revalorització”. Banc de Sabadell considera que la creació de valor serà “a mitjà termini” i, a més, podria ser asimètrica entre les dues companyies que sorgiran de l’escissió de l’actual Naturgy.

stats