INDÚSTRIA
Economia 13/07/2012

Nissan proposarà als sindicats mesures per retallar costos i millorar la competitivitat a Espanya

L'empresa ha convocat una reunió dilluns per negociar mesures que afectaran a les fàbriques de Barcelona, Àvila i Cantàbria. Els sindicats esperen no es plantegi una rebaixa salarial

Efe
2 min

BarcelonaL'empresa automobilística Nissan es reunirà la setmana que ve amb els sindicats per plantejar "millores de la competitivitat" a les plantes espanyoles, el que passa, assegura la companyia, per una "optimització dels costos i una racionalització i millora de les mesures de flexibilitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nissan Motor Ibèrica ha sol·licitat avui formalment als sindicats amb representativitat en els comitès d'empresa dels seus centres de treball a Barcelona, Àvila i Cantàbria l'obertura d'un procés de converses que ha de tenir com objectiu "arribar a un acord marc d'àmbit estatal" de millora de la competitivitat.

Aquestes millores, centrades sobretot en la reducció de costos i en la millora de la flexibilitat, han de permetre a les plantes espanyoles adaptar-se "més eficientment" a les condicions canviants del mercat actual.

"La introducció d'aquestes millores permetria a les plantes espanyoles optar a l'adjudicació de volums addicionals als ja confirmats", assegura la firma japonesa en un comunicat.

La primera reunió d'aquesta taula de converses tindrà lloc dilluns que ve, 16 de juliol, al matí.

Fonts sindicals consultades per Efe han assegurat desconèixer les propostes que plantejarà la companyia la setmana que ve, encara que confien que l'optimització de costos de què parla Nissan no es tradueixi en una retallada salarial o de plantilla.

"Crec que els salaris no els tocaran", ha assenyalat a Efe un dirigent sindical, que ha recordat que la plantilla ha pactat per a aquest any la congelació salarial, mentre que per a l'any vinent està previst un augment dels sous del 0,5 % i per a 2014 de l'1,5 %.

Les mesures que pugui aplicar Nissan, indiquen les mateixes fonts, aniran per tant més dirigides a millorar la flexibilitat de la plantilla i a la contractació temporal.

Nissan compta amb tres centres de producció a Espanya, a Barcelona, Àvila i Cantàbria, en què fabrica vehicles tot terreny, furgonetes i camions.

La multinacional japonesa, a més, va anunciar el mes de maig passat que invertirà 100 milions d'euros per produir a partir de finals de 2013 o principis de 2014 a la planta de la Zona Franca de Barcelona la seva nova furgoneta compacta cent per cent elèctrica, el que comportarà la creació de 700 llocs de treball directes i indirectes.

La filial ibèrica, que l'any passat va produir 155.000 vehicles, té la seva seu de vendes a Barcelona i compta amb una plantilla de 4.700 persones.

stats