Comerç
Economia 01/03/2021

“No hi ha rebaixes!”

Així ha sigut la reobertura dels centres comercials

3 min
Els centres comercials van tancar després de Reis.

Barcelona“No hi ha rebaixes, eh? S’ha acabat tot. I tenim una planta tancada, si us interessa alguna talla en concret, o un pijamet o un xandall per a la nena, doncs ens la demaneu i us la portem, no hi ha cap problema. I recordeu, no hi ha rebaixes!” Són paraules de la Judith, empleada del Zara del centre comercial Glòries, entusiasta i servicial. Ni un instant perd la diligència al costat de la catenària que intenta ordenar les cues. És el primer dia en què, després de llargues queixes, la Generalitat ha aixecat la restricció i en què, amb restricció d’aforament, ja poden obrir totes les botigues del centre després de gairebé dos mesos de tancament. Tranquil·litat absoluta. Algunes cues de trànsit ràpid en botigues com C&A, H&M i Mango. Un altre paradís de la franquícia, botigues siameses una al costat de l’altra. Els restaurants que tenen sortida al carrer també estan oberts, però no els interiors, per als quals es manté la prohibició. A la zona coneguda com El Mercat, dedicada íntegrament a la restauració, només hi pots anar si vols uns burritos per emportar-te, una barra de pa de la fleca o uns encenalls de pernil. El Vicente voldria dinar al Meat Corner com fa un cop per setmana, però creuarà la Diagonal i ho farà al restaurant Claravia. És curiós veure el cartell de “Coming soon” folrant l’aparador d’un suposat nou negoci de Jaime Beriestáin, el restaurador que l’any passat va  tancar el seu negoci del carrer Pau Claris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Glòria s’hi ha acostat a tornar una tovallola abans que el tiquet regal caduqui. Des del dia de Reis que ho tenia pendent. També aprofitarà l'avinentesa per fer una consulta, esperem que ràpida, a la botiga de Vodafone: “M’estan trucant cada dia del món, a veure què em volen oferir!” Quan en surti, si no té el cap atordit, avançarà la compra de la setmana al Carrefour. Fa gràcia veure que Vodafone és just davant d’Orange, que té, paret per paret, Samsung i Movistar. Quatre nois alemanys que semblen turistes i no ho són fan ruta de botigues d’esport i a Aw Lab han trobat unes sabatilles que els han encantat: “Good prize!” Estan estudiant uns mesos a Barcelona i els han donat el matí lliure.

Molts establiments tenen la catenària a fora per quan calgui ordenar la cua. Quan no fan falta són atrezzo una mica depriment. Ningú es fa la permanent ni passa pel tint a Llongueras, però tenen un parell de reserves a la tarda. A l’Occitane, perfumeria de qualitat, estan molt tranquils però confien que podran treballar bé durant la setmana i, sobretot, estan contents de poder reobrir. L’entrada del Glòries Multicines està colonitzada per les taules i cadires d’un bar. El cartell de la fantàstica Noticias del gran mundo desitja ser reclam perquè l’espectador entri al cine. Per megafonia s’informa de totes les mesures de neteja i desinfecció que en horari ininterromput es duen a terme per tot el centre comercial: “Si no disposen de mascareta poden adquirir-la a les nostres màquines expenedores”. És hora de dinar i la terrassa del McDonald's està quasi plena i hi ha bona cua al Burger King. Menjar de batalla a falta de poder entaular-se gaire. M’explica un vigilant que l’afluència de treballadors de RBA i de Mediapro i d’estudiants de la Pompeu Fabra –tan sols han de creuar la Diagonal per anar a dinar– és força densa. “Per sort, som lluny del centre de la ciutat i aquí no ens trencaran els vidres amb una pedra!”: bona conclusió, possibilista, pragmàtica. Qui no es conforma...

stats