El nombre de passatgers a l'aeroport del Prat puja un 5% al gener

L'aeroport de Barcelona continua la tendència creixent dels últims mesos del 2013, mentre que Barajas segueix a la baixa, amb un 1,2% menys de viatgers

El tràfic de passatgers a l'aeroport de Barcelona continua en auge. Després que el Prat batés el seu propi rècord el 2013, amb 35,2 milions de passatgers, ha començat el 2014 amb la mateixa vitalitat, creixent al gener més d'un 5%.

Segons les dades publicades pel l'ens gestor aeroportuari espanyol Aena, el primer mes de l'any van passar per l'aeroport barceloní més de 2,1 milions de viatgers, un 5,2% més que el gener de l'any passat.

La tendència és encara més positiva si es té en compte que els passatgers que més creixen són els internacionals, un 16,9%, i, en la mateixa mesura, els intercontinentals. Els que van o vénen d'un altre aeroport espanyol van disminuir un 6,7%.

El Prat també va créixer al gener en càrrega, i en volums també considerables. Concretament, va transportar 7.900 tones de mercaderies el primer mes de l'any, un 3,8% més que el gener del 2013.

Madrid no va seguir la mateixa tendència que Barcelona, i va continuar el seu particular recorregut a la baixa. Al gener, van passar per Barajas menys de 2,9 milions de passatgers, un 1,2% menys que un any enrere. Aena ha destacat que més de 2 milions d'aquests passatgers eren internacionals, un 0,9% més.

Al conjunt de la xarxa Aena, el tràfic de passatgers va pujar al gener per tercer mes consecutiu, fins a gairebé 11 milions, un 2,5% més que durant el primer mes del 2013.