Unió Europea

Crisi econòmica

La notícia falsa d'un possible adéu de Grècia a la zona euro posa en alerta la UE

Alguns ministres de Finances dels estats membres es van reunir ahir en secret a Luxemburg per suspesar com enfrontar la crisi després que Atenes i Brussel·les desmentissin la notícia publicada a Der Spiegel de la possible marxa de Grècia de la zona euro

El rumor d'una possible sortida de Grècia de la zona euro dijous va fer trontollar ahir els mercats europeus. Tot i que Brussel·les i Atenes van desmentit ràpidament la notícia, alguns dels ministres de Finances de la UE es van reunir ahir per enfrontar aquesta crisi que ha disparat l'alerta dels inversors.

El va llançar dijous el diari alemany Der Spiegel en la seva versió online, que assegurava que Grècia tenia plantejat deixar l'euro.

Els responsables econòmics dels governs d'Alemanya, França, Luxemburg i membres de la Comissió Europea es van trobar d'urgència i mig en secret a Luxemburg per analitzar els plans de rescat de Grècia i Portugal. Tot i això, de moment, han exclòs qualsevol reestructuració del deute de Grècia i van qualificar d'estúpida la idea que el país pogués abandonar la unió monetària.

Segons el grup, es tracta d'un complot per posar més en dubte la zona euro i qualifiquen d'"estúpida" la notícia. Tot i això, les especulacions han fet caure la moneda un 1% respecte al dòlar.