Unió Europea
Economia 07/05/2011

La notícia falsa d'un possible adéu de Grècia a la zona euro posa en alerta la UE

Alguns ministres de Finances dels estats membres es van reunir ahir en secret a Luxemburg per suspesar com enfrontar la crisi després que Atenes i Brussel·les desmentissin la notícia publicada a Der Spiegel de la possible marxa de Grècia de la zona euro

Agències
1 min

BarcelonaEl rumor d'una possible sortida de Grècia de la zona euro dijous va fer trontollar ahir els mercats europeus. Tot i que Brussel·les i Atenes van desmentit ràpidament la notícia, alguns dels ministres de Finances de la UE es van reunir ahir per enfrontar aquesta crisi que ha disparat l'alerta dels inversors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El va llançar dijous el diari alemany Der Spiegel en la seva versió online, que assegurava que Grècia tenia plantejat deixar l'euro.

Els responsables econòmics dels governs d'Alemanya, França, Luxemburg i membres de la Comissió Europea es van trobar d'urgència i mig en secret a Luxemburg per analitzar els plans de rescat de Grècia i Portugal. Tot i això, de moment, han exclòs qualsevol reestructuració del deute de Grècia i van qualificar d'estúpida la idea que el país pogués abandonar la unió monetària.

Segons el grup, es tracta d'un complot per posar més en dubte la zona euro i qualifiquen d'"estúpida" la notícia. Tot i això, les especulacions han fet caure la moneda un 1% respecte al dòlar.

stats