Economia 13/09/2011

Obama: "El problema de la UE és el que passi a Espanya i Itàlia si els mercats segueixen atacant"

El president dels Estats Units reclama a Europa que coordini millor les polítiques fiscals amb la integració monetària

Efe
2 min
El president dels Estats Units entrevista un grup de periodistes hispans a la Casa Blanca

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha reclamat als europeus que coordinin millor les seves polítiques fiscals per resoldre la crisi del deute. Ha advertit que el focus immediat és Grècia, però que el principal problema poden ser Espanya i Itàlia, si els mercats segueixen carregant contra ells.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una taula rodona amb un reduït grup de mitjans de parla hispana, el president dels EUA ha abordat l'actual crisi europea del deute i que ha considerat que mentre no es resolgui "seguirem veient debilitats en l'economia global".

Grècia, ha assenyalat, és ara mateix el "gran problema immediat", però "el problema" és, segons ha apuntat, "el que passi a Espanya i Itàlia si els mercats segueixen carregant contra aquests països molt grans".

Una de les principals crítiques ha estat la manca d'una política fiscal coordinada entre els països europeus, que fa més difícil acordar mesures per aturar la crisi.

Els líders a Europa hauran de "prendre una decisió sobre com conjuntar la integració monetària amb un grup més efectiu de polítiques fiscals coordinades".

El president nord-americà ha reconegut en l'entrevista que la crisi està tenint un "impacte enorme en tota l'economia, no només als Estats Units". Per això, ha subratllat, "ens trobem en profund contacte amb els europeus per intentar resoldre aquesta crisi".

Un dels problemes a l'hora d'acordar solucions, ha apuntat, és la diferent política fiscal entre els països que comparteixen una mateixa moneda.

Segons la seva opinió, "al final, els països grans a Europa, els líders a Europa, hauran de reunir-se i prendre una decisió sobre com poden conjuntar la integració monetària amb un grup més efectiu de polítiques fiscals coordinades".

"Ara mateix hi ha una moneda única però no un conjunt únic de polítiques econòmiques", cosa que segons la seva opinió complica la coordinació i l'adopció de mesures.

stats