Economia 15/01/2013

El govern espanyol estudia donar cinc anys als autònoms per pagar deutes amb la Seguretat Social

Amb les mesures que prepara el ministeri d'Ocupació es vol evitar que els autònoms morosos acabin desnonats o amb els béns embargats

Efe
1 min

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha dit aquest dimarts que el govern espanyol està estudiant donar als autònoms un termini de fins a cinc anys perquè paguin els deutes amb la Seguretat Social, així com condicions d'amortització "més flexibles".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra ha dit que amb aquestes mesures es vol evitar que autònoms morosos vegin els embarguen els béns, com l'habitatge habitual, per deutes amb la Seguretat Social.

A banda de donar més temps per pagar, el ministeri també es planteja ampliar d'un a dos anys el termini per a subhastar els béns requisats a autònoms des que reben la primera diligència d'embargament.

Báñez ha respost així al senador socialista Juan Espases, que li ha ha preguntat sobre les actuacions que pensava dur a terme l'executiu per evitar que els autònoms a l'atur siguin desnonats per impagament de deutes a la Seguretat Social.

Durant la seva intervenció al ple del Senat, la responsable d'Ocupació ha explicat que durant l'any passat es van concedir 24.340 ajornaments a autònoms per import de 175 milions d'euros, "un esforç important donada la situació de liquiditat i tresoreria de la Seguretat Social".

stats