El govern espanyol nega la precarietat laboral entre els més joves

El director general de l'Institut de la Joventut nega també que la reforma laboral hagi perjudicat els salaris

El director general de l'Institut de la Joventut (Injuve), Rubén Urosa Sánchez, no creu que els llocs de feina als quals estan accedint els joves en l'actualitat siguin precaris, ni que les mesures posades en marxa pel govern espanyol amb la reforma laboral estiguin perjudicant els seus salaris.

Urosa Sánchez ha fet aquestes consideracions durant la presentació de la campanya per aconseguir la Declaració de la Dècada de l'Ocupació Juvenil, per part de les Nacions Unides, per generar un moviment de reflexió i acció sobre la importància d'afavorir l'ocupació estable per als joves en el món.

Nega els falsos autònoms

En ser preguntat sobre les denúncies de joves espanyols que estan mal pagats i que en alguns casos se'ls està obligant a fer-se autònoms, el responsable de l'Injuve ha contestat: " No crec que a ningú se l'obligui a fer-se autònom. Considero que el senyor que es dóna d'alta és perquè vol o té interès a facturar com a autònom o perquè diverses empreses li plantegen facturar així".

" Els joves són joves, però no són idiotes. Un jove no es fa autònom si no vol fer-se autònom", ha afegit. "Parteixo de la base que els joves tenen criteri i que aquells que han decidit, a través de la tarifa plana o no, fer-se autònoms és perquè realment volien fer-se autònoms".

A més, s'ha referit als joves anomenats 'ni-ni', un terme que ha dit que no li agrada, perquè "no són els que no estudien ni treballen", sinó també els que no volen ni estudiar ni treballar, i a Espanya, ha matisat, "el percentatge d'aquests joves no és del 25 o 26%, sinó del 3%, perquè "pràcticament el 100%" estan buscant activament ocupació.