Economia 10/06/2012

Brussel·les creu que el rescat bancari envia un "senyal clar" als mercats

El comissari Rehn diu que els 100.000 milions de l'ajuda, molt superiors als que havia fixat l'FMI, són un "marge addicional de seguretat". Insisteix que el préstec només exigeix contrapartides als bancs

Efe
2 min

Brussel·lesEl comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha assegurat aquest diumenge que l'ajuda europea de 100.000 milions d'euros que rebrà Espanya per sanejar el seu sector financer envia un "senyal clar" als mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un senyal clar als mercats i al públic que la zona de l'euro està decidida a emprendre accions decisives per calmar les turbulències del mercat i contenir el contagi", ha assenyalat el comissari en unes declaracions difoses pel canal europeu de televisió EbS.

Rehn ha insistit que el rescat bancari no implica més ajustos ni retallades socials per a Espanya, però ha precisat que sí que tindrà certes contrapartides per al sector financer.

"Treballem al costat d'Espanya i volem donar-li suport en aquests reptes difícils", ha subratllat.

Rehn ha recalcat que la mesura constitueix una "acció preventiva i decisiva que mostra que Europa i Espanya juntes estan llestes per emprendre accions decisives per assegurar l'estabilitat financera d'Europa i fer progressos sostenibles cap al creixement econòmic i la creació d'ocupació".

El comissari ha explicat que la recapitalització del sector bancari espanyol és "molt important per protegir l'estabilitat financera a Europa", ja que Espanya ha sigut l'epicentre de les turbulències del mercat que han afectat la zona de l'euro.

"És important que els membres de la zona euro hagin respost positivament a l'anunci d'Espanya per (obtenir) assistència financera", ha dit, en referència al suport unànime que han donat els socis de la moneda única, que han elevat el límit d'ajuda fins als 100.000 milions, tot i que el Fons Monetari Internacional (FMI) havia emmarcat les necessitats entre 40.000 i 60.000 milions.

"Hem volgut assegurar-nos que hi havia un cert marge addicional de seguretat", ha reconegut Rehn, i ha explicat que aquesta decisió es deu fonamentalment al fet que malgrat que l'FMI ha situat les necessitats al voltant dels 40.000 milions, també ha dit que poden ser "clarament superiors".

A més, segons ha recordat el comissari, falten encara els resultats de les avaluacions independents en curs a Espanya, que es coneixeran previsiblement el pròxim 21 de juny.

stats