Economia 20/05/2015

Brussel·les creu que la fusió d'Orange amb Jazztel abaixarà els preus

D'aquí a dos anys, la Comissió Europea revisarà si les condicions que ha posat funcionen

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, visita per primer cop Madrid des que va assumir el càrrec. EFE

MadridUn dia després que la Comissió Europea aprovés amb condicions la fusió d'Orange i Jazztel, anunciada a finals del 2014, la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, ha defensat des de Madrid que l'operació "no afectarà la competència" i que "a la llarga reduirà els preus" dels serveis a internet. Brussel·les té previst revisar que les condicions que ha fixat hagin estat efectives d'aquí a dos anys. "Ens agrada que les empreses puguin fusionar-se. La nostra preocupació és que aquestes fusions no afectin la competència i que els usuaris puguin seguir escollint els seus serveis a preus assequibles", ha dit durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press en l'arrencada a la seva primera visita a Espanya des que va assumir el càrrec l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Acord per a un mercat únic digital

La comissària de Competència ha defensat la necessitat que els diferents estats de la unió, més enllà de les "complicacions" inicials, puguin arribar a un acord sobre el mercat únic digital. Defensa que aquest model permetrà un estalvi de fins a 4.000 milions d'euros i la creació de "milers de llocs de treball" arreu de la UE. Fins ara argumenta que existeixen massa dificultats per a les petites empreses per tenir un negoci 'online' i que els clients comprin per internet des d'arreu d'Europa. Segons les seves enquestes, un de cada dos europeus no té problemes per comprar per internet, però només el 15% s'atreveixen a fer-ho en altres països, i menys d'un 10% de les pimes s'atreveixen a vendre de forma transfronterera per les regulacions actuals.

stats