PUJADA DE L'IVA
Economia 26/09/2012

El pa sense gluten tindrà l'IVA superreduït del 4% com el pa comú

La ministra de Sanitat, Ana Mato, diu que l'executiu espanyol "està plenament involucrat en el que significa l'atenció a aquesta intolerància alimentària"

Efe
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha anunciat aquest dimecres que el pa sense gluten per a les persones celíaques es considerarà com a aliment bàsic, de manera que se li aplicarà l'IVA superreduït del 4% com al pa comú.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra ho ha anunciat al Congrés, en resposta a una pregunta de la diputada Lourdes Ciuró, de CiU, que ha considerat una "injustícia" que fins ara no s'hagi equiparat al pa comú, "l'únic aliment per a celíacs que és tan bàsic per a ells com el pa de blat per a la resta de la població".

La titular de Sanitat ha manifestat el compromís del govern espanyol amb els celíacs i les seves famílies, i ha assegurat que l'executiu de Rajoy "està plenament involucrat en el que significa l'atenció a aquesta intolerància alimentària".

Mato ha recordat que la detecció precoç i una dieta sense gluten són els millors aliats per a les persones que pateixen una intolerància al gluten, i ha remarcat que el diagnòstic precoç és una prioritat del Sistema Nacional de Salut.

La diputada de CiU Lourdes Ciuró ha ressaltat que la cistella de la compra d'una família amb algun membre celíac és 1.500 euros anuals més cara que la d'altres famílies, i ha aprofitat la seva intervenció per demanar a la ministra que rebaixi també l'IVA de tots els aliments sense gluten.

stats