Publicitat
Publicitat

LABORAL

Els sindicats volen un pla d'ocupació consensuat amb Govern i patronals

CCOO i UGT ja han contactat amb Foment del Treball per buscar punts d'acord i confien en una primera trobada amb la Generalitat el proper mes

El secretari de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha explicat avui que els sindicats volen un paper en el disseny de l'estratègia per a l'ocupació catalana i que ja s'han posat en contacte amb la patronal Foment del Treball per poder arribar a acords i presentar-los al Govern.

Malgrat reconèixer la dificultat d'establir meses de negociació a les portes de les eleccions generals, Gallego ha confiat en mantenir una primera trobada a tres bandes a l'octubre.

Ha afegit que tant CCOO com UGT han captat interès a Foment i treballaran perquè hi hagi entesa en un tema tan cabdal com la lluita contra l'atur. Alguns dels punts que volen abordar són les mesures d'estímul a l'economia, la solució de conflictes per la via de la mediació i el model de Formació Professional.


Gallego ha confiat que el Govern atendrà les propostes que li arribin dels agents socials i econòmics a l'hora d'elaborar el pla per l'ocupació. Ha defensat que la concertació social és una via que ja s'ha demostrat útil.

Més continguts de