Economia 07/11/2011

Els països de l’euro volen per escrit el suport de Grècia al pla anticrisi

El ministre de Finances grec, Evangelos Venizelos, ha rebut la petició dels països de l'euro que el nou govern concreti en un document les mesures anticrisi. Fins que no arribi la confirmació per escrit no lliuraran els 8.000 milions del primer rescat.

Laia Forès
1 min

Brussel·lesL'Eurozona ha demanat al ministre de Finances grec, Evangelos Venizelos, que el futur govern d'unitat nacional es comprometi per escrit a donar suport a les mesures anticrisi acordades a la cimera europea del 26 d'octubre. "Hem demanat a Grècia que enviï una carta per confirmar els seus compromisos amb els acords de la cimera d'octubre", ha declarat el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Junker, després de la reunió que han celebrat aquesta tarda els ministres d'Economia de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els socis de la moneda única esperaran a tenir el compromís d'Atenes per lliurar els 8.000 milions d'euros pendents encara del primer rescat i bloquejats des de que el primer ministre, Iorgos Papandreu, va amenaçar en celebrar un referèndum per decidir si els ciutadans accepten el segon rescat del país.

D'altra banda, la UE espera que Itàlia –l'altre país europeu afectat greument per la crisi del deute- concreti a finals d'aquesta setmana les mesures d'ajust que ha d'impulsar. La prima de risc italiana s'ha disparat avui fins a gairebé tocar els 500 punts, una xifra que col·loca Itàlia a un pas del rescat.

stats