Economia 24/09/2013

Panrico proposa acomiadar la meitat de la plantilla i reduir un 45% el sou a la resta

Els sindicats han rebutjat el pla de l'empresa i han trencat les negociacions, segons han informat a Europa Press fonts sindicals

Europa Press
1 min

Els treballadors de Panrico han rebutjat el pla de viabilitat presentat per la companyia, que preveu l'acomiadament de més de 1.900 treballadors fins a l'any 2015, i han decidit "trencar negociacions", segons han informat a Europa Press fonts sindicals. L'empresa ha presentat als sindicats un pla que suposa l'acomiadament, des d'ara fins al 2015, d'un total de 756 treballadors en fàbrica, 483 tècnics en venda, 600 autònoms i 75 alts càrrecs. Això suposa més de 1.900 treballadors de la plantilla de 4.000 treballadors que té l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests acomiadaments es durien a terme amb unes indemnitzacions de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, i a més s'aplicaria una retallada d'entre el 35% i el 45% a les nòmines dels empleats. Fonts d'UGT han indicat a Europa Press que aquest pla és "inviable" i que per això han decidit "trencar negociacions" amb l'empresa, a l'espera de tornar a seure a negociar abans del 30 de setembre per evitar que la companyia entri en concurs de creditors, l'antiga suspensió de pagaments.

La direcció de Panrico va anunciar la setmana passada la seva decisió de suspendre temporalment el pagament de les nòmines dels seus 4.000 treballadors a causa de problemes de tresoreria per poder donar resposta als seus "compromisos amb els proveïdors" i mentre prepara un nou pla industrial amb els ajustos necessaris.

stats