Economia 19/07/2012

El Parlament alemany aprova el rescat de la banca espanyola

Alemanya aportarà una tercera part dels 100.000 milions que Espanya podrà utilitzar per refinançar bancs o per comprar deute sobirà

Efe
1 min
Angela Merkel rodejada de diputats al Bundestag

BerlínEl Bundestag, la cambra baixa del Parlament alemany, ha aprovat la participació d'Alemanya en el rescat bancari d'Espanya, al qual aportarà 30.000 milions euros dels 100.000 que rebrà Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La moció ha sigut aprovada per 473 vots a favor, amb la majoria dels diputats del partit d'Angela Merkel i l'oposició socialdemòcrata verda. En contra hi han votat els del partit L'Esquerra i alguns diputats díscols del CDU de Merkel.

La votació s'ha celebrat en un ple extraordinari en ple període de vacances parlamentàries i ha registrat una assistència de 583 diputats del total de 620 que té el Bundestag, una dada que el president del Parlament, Norbert Lammert, ha qualificat de bon percentatge il·lustratiu del nivell de compromís amb la transcendència de la votació.

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha destacat abans de la votació que Espanya necessita el préstec de l'Eurogrup per trencar el "cercle viciós" que lliga els deutes del sector bancari amb el públic i a l'inrevés.

Schäuble ha argumentat que les reformes estructurals realitzades en els darrers mesos per Espanya i les previstes per als propers mesos, tot i ser "correctes" i "necessàries", no seran suficients per acabar amb la crisi si no se soluciona també "el problema bancari".

El paper que han votat els diputats alemanys contempla la possibilitat que Espanya destini els diners del rescat no només a recapitalitzar bancs sinó també a comprar deute sobirà.

stats