Publicitat
Publicitat

La patronal Cecot defensa el dret dels ciutadans a ser consultats

Considera que consultar no hauria de fer por i que forma part de la qualitat democràtica

La patronal vallesana Cecot defensa el dret dels ciutadans a ser consultats i creu que les consultes no han de fer por, sinó que formen part de la qualitat democràtica. Així ho explica en un comunicat publicat aquest dijous amb motiu de la convocatòria del referèndum de l'1-O.

La patronal que presideix Antoni Abad diu: "El nostre posicionament vers les consultes, ja siguin vinculants o no vinculants, i del qual no ens hem mogut mai, és que a la Cecot continuem defensant el dret dels ciutadans a ser consultats com un element estructural de la qualitat de la democràcia".

A més, aquesta patronal de Terrassa defensa consultar els ciutadans no només una vegada i amb una sola pregunta "sinó per a tots aquells aspectes clau per al desenvolupament social, empresarial i econòmic del país". "Consultar mai hauria de fer por perquè aporta certeses i posa la base a partir de la qual establir diàlegs i poder prendre millors decisions", diu Cecot.

Cecot també apel·la al diàleg polític i es mostra contrari a la judicialització del conflicte. "La perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg", indica, i demana clarament "més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s'està vivint aquests dies".

Per a la Cecot, "la judicialització dels conflictes hauria de ser l'últim recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre'ls" i indica que "recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s'ha demostrat històricament que no és una via efectiva". "Les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens", recorda la patronal en el seu comunicat.

Cecot assegura que a partir de l'1 d'octubre estarà amatent a totes les decisions polítiques que tinguin incidència sobre l'activitat empresarial i vetllarà "perquè les conseqüències d'aquestes decisions no afectin negativament el desenvolupament del teixit empresarial català sinó perquè l'ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT