La patronal Pimec dona suport al dret a decidir dins la legalitat

Assegura que s’ha de complir amb la legalitat però reconeix que no es poden obviar els sentiments

La patronal catalana Pimec, davant la convocatòria del referèndum de l'1-O, ha publicat un comunicat en què es posiciona a favor del dret a decidir, malgrat que considera que s'hauria d'exercir dins de la legalitat.

"A Pimec sempre hem defensat el dret a decidir, el qual hauria de ser exercit mitjançant un referèndum acordat amb el govern central", indica la patronal que presideix Josep González en el seu comunicat, que defensa una consulta "dins d’un entorn de seguretat i certesa jurídiques, necessari per a les nostres empreses".

Malgrat aquest posicionament, la patronal catalana reconeix que "la situació actual és conseqüència d’un progressiu deteriorament de les relacions entre Catalunya i l’estat espanyol, que denunciem des de fa anys, i que els governants i representants polítics haurien d’haver previst i solucionat"; en aquest sentit indica que només hi ha un pols continu "que no ha generat cap dinàmica de solució".

Pimec reconeix la diversitat de posicions entre els seus socis, però també denuncia "els nombrosos greuges socials, econòmics i culturals que pateix Catalunya i que estan pendents de resoldre per part del govern central". En aquest sentit recorda qüestions com la identitat, el finançament, l'energia o les infraestructures com a "exemple de les frustracions no resoltes, i així ho pensen la majoria dels empresaris".

Segons aquesta patronal, una "àmplia majoria dels catalans han expressat la seva voluntat d’exercir el dret al vot, i aproximadament la meitat ho vol fer en favor de la independència, quan fa pocs anys aquesta qüestió no es plantejava de forma tan àmplia". En aquest sentit indica que "s’ha de complir amb la legalitat però no es poden obviar els sentiments".

Davant aquesta situació, el comitè executiu de Pimec aposta per l'esperit de diàleg i la bona entesa, i assegura que seguirà "lluitant per la millora de les pimes, donant suport i col·laborant amb els governants i representants polítics per aconseguir-ho".

Més continguts de