Economia 20/06/2012

El president de la patronal del metall renuncia després de les sospites per malversació

Antoni Marsal demana que es convoquin eleccions a la UPM i deixa el càrrec per "motius personals i per interès de l'entitat"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), Antoni Marsal, ha renunciat al càrrec per "motius personals i per interès de l'entitat". La decisió arriba després que fa un mes treballadors de la patronal l'acusessin d'haver ingressat fons de la patronal a través de societats al seu nom.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de llavors, el president de la patronal catalana, una de les més influents per la força del sector que representa, s'havia apartat del càrrec a l'espera que s'aclarissin les sospites.

Marsal, que va comunicar ahir al vespre la seva renúncia al comitè executiu, ha demanat que es convoquin eleccions per decidir el seu substitut.

A mitjan maig van saltar les acusacions que el president hauria cobrat fins a 600.000 euros tot i que el seu càrrec no és remunerat. Arran d'això, la junta de la UPM va aprovar fer una auditoria dels comptes i el vicepresident Joaquim Boixareu va passar a ser president en funcions.

stats