Economia 05/09/2017

La patronal Foment no creu prioritari apujar salaris

Foment del Treball aposta per prioritzar la creació d'ocupació

Ara
2 min
Salvador Guillermo i Valentí Pich a la roda de premsa.

BarcelonaLa gran patronal catalana Foment del Treball ha demanat aquest dimarts prioritzar la creació d'ocupació per davant d'increments salarials per continuar amb "bones previsions de creixement" de l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit aquest dimarts en roda de premsa el director d'economia de la patronal, Salvador Guillermo, que ha presentat amb el president de la comissió d'economia i fiscalitat, Valentí Pich, l'Informe de Conjuntura Econòmica del segon trimestre del 2017.

Guillermo ha insistit que no són necessàries les clàusules de garantia salarial, "ja que fins i tot podrien ser contraproduents i alimentar una espiral de costos-preus", i ha remarcat que cal fer una oferta salarial que sigui com la inflació prevista.

Salaris i productivitat

"Els beneficis salarials han d'anar acompanyats d'una millora de la productivitat", ha dit Salvador Guillermo, que, a més, ha reiterat l'efecte negatiu que podria ocasionar una revisió salarial per sobre de la productivitat.

Així, el responsable d'economia de la patronal ha alertat que un increment salarial desmesurat "podria ser un verí per a la creació d'ocupació", i ha demanat als sindicats que negociïn els salaris tenint en compte la situació econòmica d'Espanya.

També es desprèn de l'informe de conjuntura de Foment que la grandària de les empreses espanyoles i catalanes és reduïda, tenint en compte el nombre d'assalariats, per la qual cosa Salvador Guillermo ha advocat perquè les empreses creixin a poc a poc i aconsegueixin crear un mercat de treball "fort i competitiu".

Marc fiscal poc atractiu

Per atreure més inversió i talent, Valentí Pich ha demanat a la Generalitat que revisi els impostos anunciats aquest any i ha manifestat la seva preocupació "per no tenir un marc fiscal atractiu". "No pot ser que donem una imatge que surten impostos com a bolets", ha afegit. També ha sostingut que s'han d'estudiar molt bé els nous impostos perquè realment tinguin sentit.

Malgrat no incidir en la situació política, el president de la comissió d'economia i fiscalitat ha exigit als polítics "crear certeses i no incerteses" perquè en una economia de mercat els empresaris puguin fer les seves previsions. "Com més certeses, més foment de l'activitat; com menys certeses, menys foment de l'activitat", ha sentenciat.

stats