Economia 17/12/2012

La fusió entre les grans patronals Foment i Pimec pot ser una realitat el primer trimestre del 2013

El president de Foment del Treball defensa que és un bon moment per dur a terme aquesta integració després de mesos de negociació

Efe
1 min

BarcelonaEl president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha vaticinat avui que la integració de les dues grans patronals catalanes (la seva organització i Pimec) podria fer-se realitat en el primer trimestre de 2013, després de mesos de contactes i converses per acostar postures.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El responsable de Foment ha assegurat que les negociacions entre les dues patronals es reprendran a mitjan gener, després del parèntesi que ha suposat el procés electoral a Catalunya, i que tot sembla indicar que la integració podria ser una realitat en la data assenyalada.

En declaracions als periodistes, Gay de Montellà ha apuntat que "ara és un bon moment" per dur a terme aquesta fusió, especialment després que Foment compti amb les últimes dades sobre la representativitat de Pimec i de Fepime, la patronal de pimes integrada en Foment.

Segons el representant de Foment, aquestes dades apunten a que Fepime i Pimec es reparteixen a parts iguals la representantivitat entre aquest col·lectiu.

Aquest és el quart intent de fusió entre Foment del Treball i Pimec, després que els tres anteriors fracassessin, l'últim d'ells el 2009.

Les converses, que es van iniciar el mes de març passat, busquen racionalitzar el mapa patronal català.

stats